Frågor & Svar

Min partner har svårt att uttrycka känslor, kommer emotionellt fokuserad parterapi (EFT) att fungera?

Ja, EFT är en mycket lämplig parterapi i de sammanhangen. Din partner kommer få möjligheten att hitta sina känslor och att lära sig förmedla dem.

Jag känner att jag inte har kontroll på mina känslor, känner helt enkelt för mycket. Finns det en risk att det blir värre av emotionellt fokuserad parterapi (EFT)?

Nej, det finns ingen risk att det blir värre med EFT. I parterapin kommer vi arbeta för att du skall förstå dina känslor och våga lita på dem. Du får hjälp att använda dina känslor som en tillgång.

Min partner säger att ”kan vi inte lösa det här själva så är det ingen ide”. Vad ska jag göra?

Det kan finns flera orsaker till varför din partner säger på det sättet. Det kan kännas pinsamt att gå och blotta sig och sin relation eller kanske är din partner rädd för att bli tvingad till att göra något som han eller hon inte vill. Jag har en djup förståelse och respekt för om man tycker det känns märkligt och kanske till och med genant att behöva gå i parterapi. Det kan också vara så att din partner redan har lämnat dig känslomässigt. Han eller hon vill kanske komma ifrån relationen istället för att reparera den. Är det så att din partner redan har bestämt sig för att lämna relationen och gett upp fullständigt, är det mycket små chanser att man skall kunna reparera relationen i parterapi.

Frågor och svar

Vad är det för skillnad på emotionellt fokuserad parterapi (EFT) och vanlig parterapi?

Det enklaste svaret på den frågan är att det finns ingen ”vanlig” parterapi. Det finns många olika former av parterapi och EFT är en form. Det finns enormt många former av individuell terapi och nästan alla former av individuell terapi har även en idé och metod om hur parterapi skall bedrivas. På en punkt utmärker sig EFT från många andra metoder kring parterapi, EFT har ett kraftigt stöd från forskning som visar att det är en effektiv och fungerande parterapimetod.

Vad kostar det?

Hör av dig så får du aktuella prisuppgifter.

Hur gör jag för att boka tid?

Skicka mig ett meddelande på kontaktsidan.