Relationsproblem

Parterapi – lös era relationsproblem

När man löser relationsproblem i parterapi ligger fokus på ert samspel och hur ni båda bidrar till detta samspel. Det är hur ni hamnar i era destruktiva mönster som är i fokus, inte vem som har rätt eller fel. Ni får hjälp att bryta era negativa mönster och stöd att skapa trygghet och tillit i er relation. Med hjälp av parterapi lär ni er att se varandra och stötta varandra i konflikter i stället för att hamna i negativa spiraler.

Relationsproblem

Individuell terapi för dig som är singel

För dig som är singel kan du i individuell psykoterapi få hjälp med hur du skall inleda en kärleksrelation som blir hälsosam för dig. Om du känner att du har gått på samma nit om och om igen kan det vara en bra hjälp. Kanske slutar alla dina relationer på samma sätt eller så kanske du tycker det är svårt att inleda en relation.

Individuell terapi för dig som lever i en relation

Att arbeta med relationsproblem i individuell terapi handlar om att titta på dina sätt att vara och agera i relationer. När den ena parten i en relation hittar ett nytt och hälsosamt sätt att vara på kan det öppna även för den andra att finna nya sätt att vara på. Det kan möjliggöra för ett helt nytt samspel er emellan som löser upp relationsproblemen. Att hitta nya sätt att vara på innebär inte att köra över sig själv. Ibland kräver omgivningen saker som du upplever oacceptabla, i de lägena är det bra att hitta sätt att säga ifrån på eller kanske finna former för att avsluta relationen på ett bra sätt.

Individuell terapi för dig som separerat

För dig som i individuell terapi vill ta hand om sorgen efter en separation. Efter en separation finns också ett tillfälle att titta på vad du kan dra för lärdomar av din separation. Kanske har du varit med om liknande mönster i tidigare relationer. Nu finns en möjlighet att se hur du i framtiden skall kunna inleda ett förhållande som kan bli mer hälsosamt och långvarit.