Parterapi i Stockholm

Bryt era destruktiva mönster och stärk ert förhållande

Emotionellt fokuserad parterapi ger er möjligheten att komma ur destruktiva mönster. Det är en parterapi som skapar förutsättningar för att känna större tillit och djupare intimitet med varandra.

emotionellt fokuserad parterapi (EFT) i Stockholm

Att gå i emotionellt fokuserad parterapi (EFT)

I emotionellt fokuserad parterapi ligger fokus på ert samspel och hur ni båda bidrar till detta samspel. Det är hur ni hamnar i era destruktiva mönster som är i fokus, inte vem som har rätt eller fel. Ni får hjälp att bryta era destruktiva mönster och stöd att skapa trygghet och tillit i er relation. Med hjälp av emotionellt fokuserad parterapi lär ni er att se varandra och stötta varandra i konflikter i stället för att hamna i negativa spiraler.

Självklart spelar det ingen roll om ni är gifta, sambo, särbo eller är omgifta. Om ni lever i en homosexuell eller heterosexuell relation spelar heller ingen roll . Vill du veta mer om EFT som metod, läs här: EFT – en introduktion.

Det var inte så att vi funderade på att skilja oss, men vi hamnade alltid i samma typ av bråk. Jens hjälpte oss att ta ansvar för våra egna delar av bråken istället för att skylla på varandra.” Man 37 år och Kvinna 31 år.

90% är nöjda

Emotionellt fokuserad parterapi  tillhör en av de parterapiformer som har starkast stöd från forskning (Stubb, 2005). Forskning visar att 90% av de par som gått i emotionellt fokuserad parterapi förbättrar sin relation avsevärt och att 70-73% av de par som är i kris kan bearbeta krisen (Johnson, Hunsley, Greenberg & Schindler, 1999). Läs mer: forskning kring EFT.

10 till 20 gånger

En emotionellt fokuserad parterapi tar vanligtvis 10 till 20 gånger. Ibland tar emotionellt fokuserad parterapi längre tid, som exempelvis i relationer där den ena eller båda har tidigare erfarenhet av trauman i form av övergrepp och våld. I de fallen får man räkna med 30 till 40 parterapitillfällen.

Vi hade nog varit skilda idag om vi inte hade tagit tag i det. Nu känns det som vi har en relation som båda vill komma hem till. Allt är också mycket mer harmoniskt för barnen. Jens var mycket skicklig och kunnig.” Kvinna 35 & Man 35

Våld och missbruk

Metoden fungerar dock ej för relationer där det förekommer våld och hot om våld. Finns missbruk av alkohol eller andra droger är det viktigt att det är något som är tryggt att prata om för att metoden skall vara effektiv.

Praktisk information

Mottagningen finns på Gräsgatan 6 på Söder i Stockholm. Närmaste tunnelbanestation är Skanstull. Buss 3, 4, 57, 74 och 164 stannar även i närheten på Eriksdals busstation.

Du kan även läsa frågor & svar om EFT.

Vill du boka tid eller har andra frågor. Skicka in e-postformuläret nedan eller skicka ett meddelande på kontakt.

Boka tid för parterapi & frågor

Är ni intresserade av att boka tid för parterapi eller har frågor rörande hur det är gå i parterapi. Fyll i kontaktformuläret nedan så kontaktar jag er.

Källor:

Johnson, S., Hunsley, J., Greenberg, L & Schindler, D. (1999). Emotionally focused couple therapy : Status & challenges ( a meta-analysis). Clinical Psychology : Science and Practice, 6. 67-79.
Stubb, S. (2005) ”What the research tells us”. I Harway, Michele (red) (2005). “Handbook of couple therapy”. John Wiles & sons, Inc : New Jersey