Emotionellt fokuserad individuell terapi

I individuell terapi hjälper jag dig som som vill arbeta med hur du förhåller dig känslomässigt i relationer. När du går i individuell terapi hjälper det dig att lösa dina relationsproblem och stärka din självkänsla. Tack vare emotionellt fokuserad individuell terapi kan du få en större trygghet med dig själv och en större tilltro till ditt sätt att vara med andra människor. Mottagningen för individuell terapi är online och sker via videosamtal.

Boka tid för individuell terapi online via videosamtal

Är du intresserade av att boka tid för individuell terapi online? Tryck på knappen för att skicka in en intresseanmälan.

Av Jens har jag fått vägledning i hur jag kan tänka i situationer där jag tidigare känt att jag stängt av. Utan den hjälpen hade jag aldrig känt mig så stolt över mig själv, mitt liv och mina relationer som jag känner mig idag.” Andrea 38 år.

Självkänsla – bli stolt över den du är

Att arbeta med självkänsla i individuell terapi innebär att hitta fram till en stolthet över att du är du. Med andra ord betyder det att se och våga visa de egenskaper som du är nöjd med hos dig själv. Samtidigt innebär det att möta de sidor och egenskaper hos dig själv som du inte är nöjd med eller som du skäms för. När du kan acceptera dig själv som du är blir verklig livsförändring möjlig. Detta går att arbeta med i terapi online via videosamtal.

Skillnaden mellan självkänsla och självförtroende

Självförtroende är inte samma sak som självkänsla. Vilket innebär att en människa med gott självförtroende är säker på vissa egenskaper hos sig själv, medans en god självkänsla handlar om att ha en grundtrygghet som kommer av att kunna se och stå ut med både styrkor och svagheter hos sig själv.

Boka tid för individuell terapi online via videosamtal

Är du intresserade av att boka tid för individuell terapi online via videosamtal? Läs mer genom att trycka på knappen nedan.

blank

”Efter skilsmässan var jag ett vrak. Jens hjälpte mig tillbaka igen.” Tomas, 48 år.

Lös dina relationsproblem med individuell terapi

Emotionellt fokuserad individuell terapi hjälper dig att lösa dina relationsproblem.

Individuell terapi för dig som är singel

Om du är ofrivilligt singel kan du i individuell terapi få hjälp. Kanske slutar alla dina relationer på samma sätt eller att du tycker det är svårt att inleda en relation. Du kanske dessutom har en känsla av att ha gått på samma nit om och om igen. Oavsett vilket kan individuell terapi vara till stor hjälp.

Relationsproblem med släkt, vänner eller dina barn

Att arbeta med relationsproblem i individuell terapi handlar om att titta på dina sätt att vara och agera i nära relationer. När den ena parten i en relation hittar ett nytt och hälsosamt sätt att vara på kan det öppna även för den andra att finna nya sätt att vara på. Det kan möjliggöra ett helt nytt samspel er emellan som löser upp relationsproblemen. Att hitta nya konstruktiva sätt att vara på innebär inte att du kör över dig själv. Men ibland kräver omgivningen saker som du upplever oacceptabla och i de lägena är det bra att hitta konstruktiva sätt att säga ifrån på.

Individuell terapi online via videosamtal för dig som separerat

För dig som i individuell terapi vill ta hand om sorgen efter en separation. Efter en separation finns också ett tillfälle att titta på vad du kan dra för lärdomar av din separation. Kanske har du även varit med om liknande mönster i tidigare relationer.

Boka tid för individuell terapi online via videosamtal

Är du intresserade av att boka tid för individuell terapi online via videosamtal? Tryck på knappen nedan för mer information.

Terapi online

”Idag lever jag i den kärleksrelation som jag längtade efter. Jag hade levt singel längre än jag ville. Jens var lyhörd och speglade mig på ett empatiskt sätt.” Karin, 39 år.

Praktisk information om online terapi

Du behöver en dator, surfplatta eller smarttelefon med kamera och mikrofon. De flesta datorer har det idag. Viktigt är att du har bra uppkoppling. Enklast är att kolla uppkopplingshastigheten med den enhet du tänkte använda och den plats du tänkte sitta på. Det gör du genom att gå in på den här länken: http://www.bredbandskollen.se.

Boka tid för individuell terapi online via videosamtal

Är du intresserade av att boka tid för individuell terapi online? Tryck på knappen nedan för att skicka in en intresseanmälan.

blank

”Det fanns alltid en gnagande känsla i mig att jag var fel. I terapin fick jag hjälp att tycka om mig själv.” Micke, 43 år.

Om Jens Mebius

blank

Min verksamhet är fokuserad på emotionellt fokuserad terapi (EFT). Jag tillhör en av de första som började arbeta med denna form av terapi i Sverige och jag har stor klinisk erfarenhet av att arbeta med metoden. Min mottagning finns online via videosamtal.

Jag är även grundare och ledare av utbildningsinstitutet  Stockholm EFT Center, där jag verkar för att sprida kunskap kring emotionellt fokuserad terapi.   

Utbildning

Jag har en Master of science in gestalt psychotherapy från Derby University i England och jag innehar även ett European certificate for psychotherapy. Sedan 2009 är jag också vidareutbildad i emotionellt fokuserad terapi (EFT). Idag är jag certifierad EFT-terapeutEFT-handledare samt utbildare i EFT (EFT Trainer).

Parterapi

Jag bedriver även parterapi. För er som tillsammans vill stärka er kärleksrelation, bryta destruktiva mönster och nå tillit, trygghet och intimitet med varandra, läs mer här: Parterapi online via videosamtal.

Familjeterapi

Som familj kan ni även komma till mig i familjeterapi – online. Emotionellt fokuserad familjeterapi är metodiken som används.

Handledning

För dig som är terapeut och vill lära dig EFT så är det möjligt att gå i handledning hos mig. Du behöver ha en grundkurs i EFT (externship). Du hittar mer information om handledning här: Handledning i EFT.

Humanprocess – terapi online via videosamtal

Mitt företag Humanprocess startades 2005 för både individuell terapi och parterapi och så småningom familjeterapi är helt inriktad på att använda metoden emotionellt fokuserad terapi. Den terapeutiska verksamheten bedrivs huvudsakligen online via videosamtal men för handledning och utbildning är jag verksam i fysiskt i hela Sverige. Företaget är en enskild firma som innehar F-skattsedel och är ansvarsförsäkrat.

Medlemskap

Psykoterapeutiska föreningar som jag har medlemskap i:

Tidigare yrkeserfarenhet

Tidigare har jag arbetat som vårdare inom psykiatrins öppen- och slutenvård. Jag har även arbetat för Riksförbundet för Social och Mental Hälsa (RSMH), en organisation som agerar för att människor med psykisk ohälsa ska få bättre förutsättningar att komma tillbaka till ett gott liv. För RSMHs räkning höll jag kurser kring bemötande och återhämtning från psykisk ohälsa, för bl.a. kommun och landstingsanställda inom psykiatrisk vård.

Längre tillbaks i tiden har jag även arbetat som systemutvecklare, konsult och gymnasielärare.

Boka tid för individuell terapi online via videosamtal

Är du intresserade av att boka tid för individuell terapi online via videosamtal? Läs mer genom att tryck på knappen.

blank

”I terapin hos Jens kände jag mig sedd utan att bli bedömd. Att ha fått den här hjälpen har gjort att så mycket har klarnat i mitt liv. Framförallt har jag fått mycket bättre relationer till mina nära och kära.” Anna, 49 år.