Emotionellt fokuserad familjeterapi – online

Emotionellt Fokuserad Familjeterapi (EFFT) möjliggör för er att skapa relationer med tillit, trygghet, samhörighet och gemenskap. Fokuset är att titta på de samspelsmönster som låser kontakten kring att vara tillsammans på ett tryggt och tillitsfullt sätt. Samtalen i familjeterapi sker online via digitala videomöten.

Familjeterapi online kan användas för alla familjer

EFFT som familjeterapi kan tillämpas på alla typer av familjer – bonusfamiljer, kärnfamiljer, kollektiv, hbtqi-familjer, hela släkter, olika kulturer och olika religiösa åskådningar osv. Även de personer som ni ser som nära och viktiga kring de berörda räknas hit, t.ex. vänner och grannar. Så man behöver inte ha biologiska band med varandra.

Boka tid för familjeterapi online

Är ni intresserade av att boka tid för familjeterapi online? Tryck på knappen nedan för att skicka in en intresseanmälan.

familjeterapi

Så går familjeterapi online till rent praktiskt

Familjeterapi kan läggas upp på olika sätt. Samtalen kan ske med hela familjen, två och två, och enskilt. Många gånger kan vi under terapin skifta mellan dessa olika samtal från gång till gång:

  • Hela familjen – Ni som anser att ni är hela er familj träffas för att öka medvetenheten om hur ni har det tillsammans och titta på hur vi går vidare.
  • Två och Två – Det kan vara samtal mellan vårdnadshavare emellan, syskonsamtal, eller samtal mellan förälder och barn. Dessa samtal kan ske när hela familjen är närvarande eller ibland bara två och två. I dessa dialoger tittar vi på ert samspelsmönster och arbetar för att lösa upp de känslor som gör ont och har fastnat, så att läkning kan ske.
  • Enskilt – Dessa samtal är viktiga för att jag som terapeut ska kunna förstå dig som individ och dina perspektiv på det som inte känns tillitsfullt och tryggt i relationerna med dina nära och kära.

Observera att jag inte arbetar med att behandla diagnoser, jag är här som terapeut i EFFT för att stärka era relationer och göra dem mer tillitsfulla och trygga.

Alla familjeterapisamtal hos Jens Mebius sker online via videosamtal.

familj-i-naturen

Vuxna barn och föräldrar i familjeterapi online

Vuxna barn och föräldrar kan också läka och stärka sina relationer kring sådant som har låst sig historiskt i emotionellt fokuserad familjeterapi. Ni är varmt välkomna att höra av er.

Tonåringar i familjeterapi online

Emotionellt fokuserad familjeterapi används i familjer där det finns tonåringar som behöver stärka sina band till sina föräldrar och få en tillitsfull relation dem emellan.

emotionellt fokuserad familjeterapi (EFFT)

Barn, inte yngre än tonåringar

Jag har inte behörighet att arbeta i familjeterapi med barn yngre än tonåringar. De kan självklart vara med om det är svårt att hitta barnpassning, men de deltar inte aktivt i behandlingen.

Boka tid för familjeterapi online

Är ni intresserade av att boka tid för familjeterapi online? Tryck på knappen nedan för att skicka in en intresseanmälan.

10-12 samtal

Behandlingarna inom EFFT varierar självklart, men ni bör räkna med att ha en horisont på att det tar 10-12 terapitillfällen för att få till att lösa upp det negativa samspellet och få till en trygg och tillitsfull gemenskap.

familj-hel-släkt

Våld och missbruk

Finns missbruk av alkohol eller andra droger så tar jag inte emot för familjeterapi, på samma sätt så arbetar jag inte heller i familjer där det det förekommer våld eller hot om våld. Annan vård än det jag kan erbjuda behövs i de fallen.

Praktisk information om familjeterapi online

Ni behöver en dator eller surfplatta (en mobiltelefon har för liten skärm om fler än en person ska vara med på bild). Enheten behöver ha kamera och mikrofon; de flesta datorer och surfplattor har det idag. Om ni ansluter från olika enheter fungerar det ganska bra att använda en smartphone. Viktigt är att ni har bra uppkoppling. Enklast är att kolla uppkopplingshastigheten med den enhet ni tänkt använda och den plats ni tänkt sitta på. Det gör ni genom att gå in på den här länken: http://www.bredbandskollen.se.

Boka tid för familjeterapi online

Är ni intresserade av att boka tid för familjeterapi online? Tryck på knappen nedan för att skicka in en intresseanmälan.

Om Jens Mebius

Min verksamhet är fokuserad på emotionellt fokuserad terapi (EFT). Jag tillhör en av de första som började arbeta med denna form av terapi i Sverige och har stor klinisk erfarenhet av att arbeta med metoden. Jag vidareutbildar mig ständigt för att hålla mig à jour.

Jag är även grundare och ledare av utbildningsinstitutet Stockholms EFT Center, där jag verkar för att sprida kunskap om emotionellt fokuserad terapi och utbildar terapeuter och psykologer i metoden. Jag undervisar regelbundet på Uppsala universitet om EFT och har även föreläst på Lunds universitet.

Jens Mebius arbetar med emotionellt fokuserad familjeterapi online
Jens Mebius

Parterapi

Här hittar ni som vill arbeta med eran kärleksrelation i parterapi online information. Jag har lång gedigen erfarenhet av att arbeta parterapi.

Individuell terapi

Som Certifierad EFT-terapeut bedriver jag även individuell terapi. Du hittar information här: EFIT Individuell terapi online via videosamtal

Handledning

För dig som är terapeut och vill lära dig EFT så är det möjligt att gå i handledning hos mig. Du behöver ha en grundkurs i EFT (externship). Du hittar mer information om handledning här: Handledning i EFT.

Utbildning

Innan jag vidareutbilda mig i emotionellt fokuserad terapi (EFT) så skaffade jag mig en Master of Science in Gestalt Psychotherapy från Derby University i England och jag innehar även ett European Certificate for Psychotherapy. 2009 vred jag om mitt fokus och vidareutbildad mig i EFT. Idag är jag certifierad EFT-terapeutEFT-handledare samt utbildare i EFT (EFT Trainer).

Humanprocess en mottagning för online familjeterapi

Sedan starten 2005 har Humanprocess utvecklats och bytte namn till Jens Mebius – Humanprocess AB i början av 2024, nu strukturerat som ett aktiebolag med organisationsnummer 559465-8915. Mitt arbete fokuserar på att erbjuda experttjänster inom individuell och parterapi, med ett särskilt engagemang för metoder baserade på emotionellt fokuserad terapi. Genom att anamma en digital första strategi erbjuder jag våra terapitjänster huvudsakligen via videosamtal, vilket möjliggör för klienter att enkelt få tillgång till mitt stöd oavsett var de befinner sig.

Medlemskap

Psykoterapeutiska föreningar som jag har medlemskap i:

Tidigare yrkeserfarenhet

Tidigare har jag arbetat som vårdare inom psykiatrins öppen- och slutenvård. Dessutom har jag haft ett arbete för Riksförbundet för Social och Mental Hälsa (RSMH), en organisation som verkar för att förbättra förutsättningarna för människor med psykisk ohälsa att återvända till ett gott liv. I samarbete med RSMH höll jag kurser kring bemötande och återhämtning från psykisk ohälsa, för bland annat kommun- och landstingsanställda inom psykiatrisk vård.

Ytterligare i mitt yrkesliv har jag även arbetat som systemutvecklare, konsult och gymnasielärare.

blank

”Det är en av de mest grundläggande människans behov, nämligen att vara nära och omhändertagen av dem vi älskar, som ger våra liv mening, och det är inom familjen som vi förväntar oss att hitta denna ömsesidiga omvårdnad.”

John Bowlby, fritt översatt