Emotionellt fokuserad familjeterapi (EFFT)

EFFT möjliggör för er att skapa relationer med tillit, trygghet, samhörighet och gemenskap. Fokuset är att titta på de samspelsmönster som låser kontakten kring att vara tillsammans på ett tryggt och tillitsfullt sätt. Samtalen i familjeterapi online i sker via digital videomöten.

Familjeterapi online kan användas för alla familjer

EFFT som familjeterapi kan tillämpas på alla typer av familjer – bonusfamiljer, kärnfamiljer, kollektiv, hbtqi familjer, hela släkter, olika kulturer och olika religösa åskådningar osv. Även de personer som ni ser som nära och viktiga kring de berörda räknas hit t ex vänner och grannar. Så man behöver inte ha biologiska band med varandra.

Boka tid för familjeterapi online

Är ni intresserade av att boka tid för familjeterapi online? Tryck på knappen nedan för att skicka in en intresseanmälan.

familjeterapi

Så går familjeterapi online till rent praktiskt

Familjeterapi kan läggas upp på lite olika sätt. Samtalen kan ske i hela familjen, två och två och enskilt. Många gånger kan vi under terapin skifta mellan dessa olika samtal från gång till gång:

  • Hela familjen – det som ni anser är hela er familj träffas för att vi skall öka medvetenheten hur ni har det tillsammans och titta på hur vi går vidare.
  • Två och Två – Det kan vara samtal mellan vårdnadshavare emellan, det kan vara syskonsamtal, det kan vara mellan förälder och barn. Dessa kan ske medan hela familje är med eller att man ibland bara träffas två och två. I dessa dialoger titta vi på ert samspelsmönster och arbetar för låsa upp de känslor som gör ont och fastnat för att läkning skall kunna ske.
  • Enskilt – dessa samtal är viktiga för att jag som terapeut skall kunna förstå dig som individ och dina perspektiv på det som inte känns tillitsfullt och tryggt i relationerna dina nära och kära.

Observera att jag inte arbetar med att behandla diagnoser, jag är här som terapeut i EFFT för att stärka era relationer för att de skall kännas mera tillitsfulla och trygga.

Alla familjeterapi hos Jens Mebius sker online via videsamtal.

Vuxna barn och föräldrar i familjeterapi online

Vuxna barn och föräldrar kan också läka och knyta bättre relationer kring sådant som har låst sig historiskt i emotionellt fokuserad familjeterapi. Ni är varmt välkomna att höra av er.

Tonåringar i familjeterapi online

Emotionellt fokuserad familjeterapi används i familjer där det finns tonåringar som behöver stärka sina band till sina föräldrar och få ett tillitsfull relation dem emellan.

Barn, inte yngre än tonåringar

Jag har inte behörighet att arbeta i familjeterapi med yngre barn än tonåringar. De kan självklart vara med om det är svårt att hitta barnpassning men de deltar inte i behandlingen.

Boka tid för familjeterapi online

Är ni intresserade av att boka tid för familjeterapi online? Tryck på knappen nedan för att skicka in en intresseanmälan.

emotionellt fokuserad familjeterapi (EFFT)

10-12 samtal

Behandlingarna inom EFFT varierar självklart, men ni bör räkna med att ha en horisont på att det tar 10-12 terapitillfällen för att få till att lösa upp det negativa samspelet och få till en trygg och tillitsfull gemenskap.

Våld och missbruk

Finns missbruk av alkohol eller andra droger så tar jag inte emot för familjeterapi, på samma sätt så arbetar jag inte heller i familjer där det det förekommer våld eller hot om våld. Annan vård än det jag kan erbjuda behövs i de fallen.

Praktisk information om familjeterapi online

Ni behöver en dator eller surfplatta (en mobiltelefon har för liten skärm om fler än en person skall vara med på bild). Enheten behöver ha kamera och mikrofon, de flesta datorer och surfplattor har det idag. Kommer ni in från olika enheter så fungerar det ganska så bra att använda en smartphone. Viktigt är att ni har bra uppkoppling, enklast är att kolla uppkopplingshastigheten med den enhet ni tänkte använda och den plats ni tänkte sitta på. Det gör ni genom att gå in på den här länken: http://www.bredbandskollen.se.

Boka tid för familjeterapi online

Är ni intresserade av att boka tid för familjeterapi online? Tryck på knappen nedan för att skicka in en intresseanmälan.

EFFT

Om Jens Mebius

Min verksamhet är fokuserad på emotionellt fokuserad terapi (EFT). Jag tillhör en av de första som började arbeta med denna form av terapi i Sverige och har stor klinisk erfarenhet av att arbeta med metoden. I metoden vidareutbildar jag mig ständigt för att hålla mig à jour.

Jag är även grundare och ledare av utbildningsinstitutet Stockholms EFT Center, där jag verkar för att sprida kunskap kring emotionellt fokuserad terapi och utbildar terapeuter och psykologer i metoden. Undervisar regelbundet på Uppsala universitet om EFT och har även föreläst på Lunds universitet.

Jens Mebius arbetar med emotionellt fokuserad familjeterapi online
Jens Mebius

Parterapi

Här hittar ni som vill arbeta med eran kärleksrelation i parterapi online information. Jag har lång gedigen erfarenhet av att arbeta parterapi.

Individuell terapi

Som Certifierad EFT-terapeut bedriver jag även individuell terapi. Du hittar information här: EFIT Individuell terapi online via videosamtal

Handledning

För dig som är terapeut och vill lära dig EFT så är det möjligt att gå i handledning hos mig. Du behöver ha en grundkurs i EFT (externship). Du hittar mer information om handledning här: Handledning i EFT.

Utbildning

Innan jag vidareutbilda mig i emotionellt fokuserad terapi (EFT) så skaffade jag mig en Master of science in gestalt psychotherapy från Derby University i England och jag innehar även ett European certificate for psychotherapy. 2009 vred jag om mitt fokus och vidareutbildad mig i EFT. Idag är jag certifierad EFT-terapeutEFT-handledare samt utbildare i EFT (EFT Trainer).

Humanprocess en mottagning för online familjeterapi

Mitt företag Humanprocess startades 2005 för både individuell terapi och parterapi och är helt inriktad på emotionellt fokuserad terapi, den har även utvecklats till att använda familjeterapi.  Den terapeutiska verksamheten bedrivs online med hjälp av videosamtal. Företaget är en enskild firma som innehar F-skattsedel och är även ansvarsförsäkrat.

Medlemskap

Psykoterapeutiska föreningar som jag har medlemskap i:

Tidigare yrkeserfarenhet

Tidigare har jag arbetat som vårdare inom psykiatrins öppen- och slutenvård. Jag har även arbetat för Riksförbundet för Social och Mental Hälsa (RSMH), en organisation som agerar för att människor med psykisk ohälsa ska få bättre förutsättningar att komma tillbaka till ett gott liv. För RSMHs räkning höll jag kurser kring bemötande och återhämtning från psykisk ohälsa, för bl.a. kommun och landstingsanställda inom psykiatrisk vård.

Längre tillbaks i tiden har jag även arbetat som systemutvecklare, konsult och gymnasielärare.