Min texter om terapi

Här samlar jag mina texter som jag har skrivit om terapi. Det utgår från mina kunskaper och erfarenheter av att arbetat som terapeut sedan 2005. Det är texter som är informativa, andra är skrivna för att ge inspiration och så har vi så klart texter som kanske är mer eller mindre mina åsikter.

Olika ämnen

Senaste texterna

Lite olika tema på texterna

EFT EFT Historia Experientiell psykoterapi Experientiell terapi Humanistisk psykoterapi Humanistisk terapi Sue Johnson Susan M. Johnson

Skribenten

Vem är jag då? Jag heter Jens Mebius och har en Master of science in gestalt psychotherapy. Mastern blev jag klar med 2009. Det året hände även något annat stort i mitt liv. Jag ramlade över terapiformen emotionellt fokuserad terapi EFT. Hösten 2009 gick jag min externship i metoden. Utbildaren var Yolanda von Hockauf. Det går nog inte att sticka under stolen med att jag blev förälskad i metoden som framförallt var inriktad på parterapi. Även om EFT idag även används inom individuell terapi och familjeterapi. Direkt styrde jag om min verksamhet till EFT. Började efter utbildningen gå i handledning hos Hanna Pinomaa som var EFT Handledare. 2014 erhöll jag själv mitt certifikatet som EFT-terapeut. Därefter blev jag EFT-handledare 2015 och 2018 blev jag även utbildare i metoden. Så om texterna har ganska mycket vinkling utifrån EFT så kanske det inte är så konstigt.

Jens Mebius skriver om terapi
Jens Mebius